tisdag 26 april 2011

En helt ovanlig dag på jobbet

Vaknade vid 9-tiden efter nattskiftet, midnatt till 4, natten hade varit stjärnklar och lite kylig vilket kompenserades med varm choklad och popcorn. Vi hade anlänt Henderson-ön där vi ankrade över dagen. Jag passade på att jobba lite i labbet när båten låg stilla, men var också naturligtvis tvungen att snorkla över korallreven. Tog sällskap med Sara och Garen, och vi fick i vår tur snart sällskap av tre gråa revhajar som simmade runt under oss, siktdjupet var otroligt.

Henderson är med på UNESCO´s världsarvslista, är obebodd och det är bara tillåtet att beträda en strandremsa. Det märktes att ön inte får besök ofta då fåglar, och även hajar som det visade sig, var otroligt nyfikna, orädda och närgångna. Revhajarna som cirkulerade under oss var inget undantag. Jag hade lite svårt att urskilja avstånd i min mask och utan glasögon, men när Garen blev tvungen att sparka till en haj i ansiktet så kände jag att det var dags att gå upp i båten igen.

Dagskiftet 14-20 innebar matlagning till 14 personer, vi gjorde helstekt kalkon i ugnen och en chokladkaka till efterrätt. Lite sömn hanns med innan nattskiftet 4-8, som bestod av att köra båten och avsluta en extraktion på labbet. Det är (som tur är) inte ofta man behöver göra labbjobb klockan 4 på morgonen. Det är (som tur är?) inte heller ofta man får simma med hajar.

/Anna K

2 kommentarer:

  1. Jag trodde att hajar brukar vara orädda, nyfikna och närgångna? Åtminstone om de är hungriga.

    /AD

    SvaraRadera
  2. En alldeles alldeles underbar dag på jobbet! Vi saknar dig och längtar efter att få se alla magiska bilder. Så plåta MYCKET!! Eller nej förresten. Då blir vi ju avundsjuka och det är ju inte så klädsamt. ;)

    Stor kram från en som sitter under en KLM-filt på kontoret

    SvaraRadera