fredag 4 februari 2011

Snart dags för avfärd!

Efter många veckors planering så är det äntligen snart dags för avfärd för Anna Rotander. På lördag lyfter planet till Buenos Aires via Madrid. Efter några dagar hos släktingar ska Anna ta en svävare över till Montevideo för vidare transport till Piriapolis där Sea dragon med besättning väntar.

De senaste dagarna har det varit en febril aktivitet på lab med att bl.a. provköra utrustningen samt packa. Allt ifrån pumpar till tejprullar - ingenting får lämnas åt slumpen för väl ute till havs så måste vi klara oss med det vi har (även om man aldrig kan vara fullt förberedd för forskningsarbete när det blåser storm...). Sammantaget ska ca 20 kilo utrustning med på båten.


Vi har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi verkligen ska spela en aktiv roll i det här projektet med allt vad det innebär. De stora oceanerna känns astronomiskt långt borta när man befinner sig på ett kontor på Örebro universitet. Men vi är självklart otroligt förväntansfulla och övertygade om att det här minst sagt kommer att bli ett minne för livet. Vi ska göra vårt bästa för att förmedla våra upplevelser för alla som väljer att följa oss här på bloggen.
/Anna och Anna

2 kommentarer:

  1. Fan va häftigt!

    Lycka till tjejer, hoppas ni får en grymt bra och lärorik resa =).

    SvaraRadera
  2. Ha det underbart Anna R på din tur! Stor kram!!

    //Helena N

    SvaraRadera